skip to Main Content

IN BEN MICHIEL SANTMAN, 56 JAAR.

Als coach en trainer ondersteun ik anderen in hun ontwikkelingsproces. Dat doe ik in individuele gesprekken rondom thema’s als ‘leiderschap’, ‘ontdek je roeping’, ‘emotionele gezondheid’ en ‘authentiek zijn’. Ik heb onlangs mijn eigen roeping scherpgeslepen met een coach. Mijn roeping luidt: ‘Ik ben een vader die mét anderen worstelt over échte vragen, zodat zij heel worden en vanuit vrijheid leven.’ Ik train mensen in het verder ontwikkelen van hun vaardigheden op het gebied van (persoonlijk) leiderschap en interactie. Hoe goed je bent in je interactie met anderen bepaalt hoe goed je functioneert als leider. Als teamcoach begeleid ik teams die meer uit de teamsamenwerking willen halen of dreigen vast te lopen. Ik spreek hen aan op de gezamenlijke verantwoordelijkheid en teamkracht. Issues die tussen mensen spelen horen niet onder tafel te liggen maar ‘erop’!

Naast mijn werk als coach en trainer ben ik al 22 jaar betrokken als voorganger in Shelter Haarlem, een moderne kerk in Haarlem Noord.

Ik ben als geregistreerde coach aangesloten bij de NOBCO (Nederlandse Orde van Beroepscoaches) en werk structureel aan mijn ontwikkeling door intervisie/supervisie, en aanvullende opleidingen. Ik functioneer ook in rollen als: begeleider intervisie, groepscoaching, teambuilding, procesbegeleider en vertrouwenspersoon.

Hier ligt mijn kracht:

  • bouwen aan veiligheid en vertrouwen (echtheid en kwaliteit in de relatie staat voorop),
  • sterk in analyse (structuur/verbanden leggen/horen wat niet gezegd wordt) en
  • doelgericht (doel vasthouden/vragen stellen om tot de kern te komen).

MEER WETEN?
DAT KAN!

DIT VIND JE TERUG IN HET GESPREK

In een aantal trajecten werkt Michiel samen met Marjoke Santman-Drieenhuizen. Haar missie is ‘ieder mens op waarde schatten’. Zij is e-coach en medior woonbegeleider bij de Hartenkamp Groep. Zij volgt op moment de CICO opleiding en is beschikbaar voor individuele trajecten. Mail haar rechtstreeks voor je vraag: marjoke@andersdenken.nu.

Leren is leuk
Als je stilstaat bij iets wat niet lukt en als je denkt dat dat het einde van de wereld is dan word je somber. Als je een probleem wilt aanpakken en ontdekt dat leren leuk is dan kom je in een positieve spiraal terecht van kansen blijven zien. Daarin steek ik graag mijn energie.

Humor
Humor is een schitterend instrument. Als wij geconfronteerd worden met onze tekortkomingen dan kunnen wij depressief worden. Ik heb leren lachen over de fouten van mezelf en wil humor inzetten om te relativeren en ook de ontspanning er in te houden.

Wederzijdse kwetsbaarheid
Ik zie het coachingstraject niet alleen als verantwoordelijkheid van de coachee. De coachee komt bij mij met een duidelijke coachvraag maar ik wil niet dat dat een klinisch gebeuren is. In de ontmoeting vind ik het belangrijk dat er ruimte is voor wederzijdse kwetsbaarheid: ruimte voor inbreng van de coachee en mijzelf.

Creativiteit
Ik wil niet strikt coachen volgens het boekje. De procedure moet onderschikt zijn aan het proces. Echtheid en de kwaliteit van de relatie staan bij mij voorop. Daarom wil ik heel ‘los’ coachen en alles inzetten wat ik van tevoren bedenken kan en wat mij tijdens het gesprek te binnen schiet aan creatieve middelen om verder te komen met de coachee.

De foto’s hiernaast zijn voor publicaties geschikt. Je mag ze vrij gebruiken mits je de bron vermeld: andersdenken.nu, Haarlem. Fotografie: By Febe, Santpoort-Noord

DIRECT EEN GRATIS INTAKE?

Back To Top