skip to Main Content

IN BEN MICHIEL SANTMAN, 54 JAAR.

Ruim twintig jaar werkzaam als voorganger in Shelter Haarlem, een moderne kerk in Haarlem Noord. Negen jaar actief als interne coach van deze organisatie. Als coach en trainer ondersteun ik anderen in hun ontwikkelingsproces. Dat doe ik in individuele gesprekken rondom thema’s als ‘ontdek je missie’, ‘wees emotioneel gezond’ en ‘wees authentiek’. Mijn persoonlijke missie is het beste in mensen naar boven halen. Ik train mensen in het verder ontwikkelen van hun vaardigheden op het gebied van (persoonlijk) leiderschap en communicatie. Als teamcoach begeleid ik teams die meer uit de teamsamenwerking willen halen of dreigen vast te lopen. Ik spreek hen aan op de gezamenlijke verantwoordelijkheid en teamkracht. Issues die tussen mensen spelen horen niet onder tafel te liggen maar ‘erop’!

Ik coach vanuit een christelijke levensovertuiging. In juni 2009 heb ik de Post-HBO opleiding Coaching I & II aan de Christelijke Hogeschool in Ede met succes afgerond. Ik ben aangesloten bij de NOBCO (Nederlandse Orde van Beroepscoaches). In maart 2012 volgde ik een Mediationopleiding.

Hier ligt mijn kracht:

  • Sterk in analyse (structuur/verbanden leggen/horen wat niet gezegd wordt)
  • Doelgericht (doel vasthouden/vragen stellen om tot de kern te komen)
  • Bouwen aan veiligheid en vertrouwen (echtheid en kwaliteit in de relatie staat voorop)

MEER WETEN?
DAT KAN!

DIT VIND JE TERUG IN HET GESPREK

In de trajecten met vrouwen werkt Michiel samen met Marjoke Santman-Drieënhuizen. Haar missie is ‘ieder mens op waarde schatten’. ‘Ik vind het doodzonde als mensen hun leven verdoen, met streven naar iets wat ze niet zijn. Ik hou van laagvliegers.’
Marjoke is e-coach en medior woonbegeleider bij de Hartenkampgroep.

Leren is leuk
Als je stilstaat bij iets wat niet lukt en als je denkt dat dat het einde van de wereld is dan word je somber. Als je een probleem wilt aanpakken en ontdekt dat leren leuk is dan kom je in een positieve spiraal terecht van kansen blijven zien. Daarin steek ik graag mijn energie.

Humor
Humor is een schitterend instrument. Als wij geconfronteerd worden met onze tekortkomingen dan kunnen wij depressief worden. Ik heb leren lachen over de fouten van mezelf en wil humor inzetten om te relativeren en ook de ontspanning er in te houden.

Wederzijdse kwetsbaarheid
Ik zie het coachingstraject niet alleen als verantwoordelijkheid van de coachee. De coachee komt bij mij met een duidelijke coachvraag maar ik wil niet dat dat een klinisch gebeuren is. In de ontmoeting vind ik het belangrijk dat er ruimte is voor wederzijdse kwetsbaarheid: ruimte voor inbreng van de coachee en mijzelf.

Creativiteit
Ik wil niet strikt coachen volgens het boekje. De procedure moet onderschikt zijn aan het proces. Echtheid en de kwaliteit van de relatie staan bij mij voorop. Daarom wil ik heel ‘los’ coachen en alles inzetten wat ik van tevoren bedenken kan en wat mij tijdens het gesprek te binnen schiet aan creatieve middelen om verder te komen met de coachee.

DIRECT EEN GRATIS INTAKE?

Back To Top