Skip to content

HEB JE DAT NU OOK WEL EENS?

Een bepaald gevoel dat je niet goed onder woorden kunt brengen, sommige mensen waar je geen fijn gevoel bij krijgt, situaties waarvan je van slag raakt zonder dat je precies weet waarom? Veel mensen merken dit misschien wel op, maar doen er niets mee. Dat is jammer.

Weet je wat ik ontdekt heb?
In de loop van mijn leven ben ik steeds meer gaan ontdekken dat botsingen, irritaties of conflicten ook iets over mij zeggen. Dat de manier om ermee om te gaan aan te leren is en dat dit proces mij tot een heel mens maakt. Ik hou van een goed gesprek en hoe mooi is het wanneer je, door middel van een goed gesprek tot inzichten komt waarmee je als mens meer heel gaat worden. Omdat ik anderen professioneel wil bijstaan ben ik in september 2021 begonnen aan de opleiding tot integratieve coach bij Groundwork. Eind 2023 verwacht ik deze opleiding af te ronden. Een opleiding waarvan ook jij de vruchten kan gaan plukken.

Wat zijn de voordelen van coaching?
John Whitmore schrijft in zijn boek: ‘Succesvol coachen’:

‘Bij coachen staan de mogelijkheden van de toekomst centraal, niet de fouten uit het verleden.’ En: ‘Coachen is iemands potentiële kwaliteiten vrijmaken zodat hij zo goed mogelijk presteert. Het is geen onderwijzen, maar het leren bevorderen.’

Het kan gaan over iets dat je wilt leren, om te gaan met verandering of een niet behulpzaam patroon te doorbreken. Een coachtraject helpt je om de vage vragen die in je hoofd zitten concreet te maken en te vertalen naar praktische, haalbare doelen. Daar ga je zelf mee aan de slag in de tijd tussen de gesprekken. Je krijgt opdrachten mee of neemt zelf acties mee vanuit het gesprek. Je activeert jezelf om in beweging te komen. De vragen die je krijgt helpen je hierbij. 

Je maakt zelf een kort reflectieverslag van je leerproces. Hierin hou je bij wat goed gaat, wat je aan het leren bent en waar je dreigt vast te lopen. Dit is (een deel van) je inbreng in het volgende gesprek. 

Unieke kans om
aan je ontwikkeling te werken
voor een gereduceerd tarief!

Wat kan ik voor jou betekenen?
Als jij een leer- of ontwikkelvraag hebt dan kan ik je coach zijn om hiermee aan de slag te gaan. We starten met een intakegesprek waarin we beiden kunnen aanvoelen of we voldoende klik hebben om te kunnen starten. Een klik is het vertrouwen hebben dat een hulpverlener of coach bij je past. In dat gesprek gaan we aan de slag met je coachvraag: waar loop je tegenaan en wat zou je daarin anders willen? Het onder woorden brengen van die coachvraag is een onderdeel van het traject. Samen gaan we op zoek naar de juiste weg om je doelen te bereiken. Ik heb op korte termijn ruimte voor 4 personen waarmee ik 5 gesprekken heb van ongeveer 1 uur. Is dit iets voor jou?

 Welke praktische zaken zijn belangrijk?

  • We maken kennis met elkaar in een gratis 30 minuten (online) gesprek. Hierna besluiten we samen om er wel of geen traject van te maken.
  • Het tijdstip van de gesprekken stemmen we samen af. De frequentie is meestal eens per 3 weken. De gesprekken vinden plaats in de praktijkruimte van Anders denken, Delftlaan 327 in Haarlem. Dat kan ook ’s avonds en op zaterdag. Op dinsdag en vrijdag kan het ook overdag.
  • De sessies worden opgenomen op video. Deze worden bekeken door mijn werkbegeleider die mij van feedback voorziet waardoor ik een nóg betere coach wordt. Na afloop van de opleiding worden de beelden gewist.
  • Ik heb al de nodige ervaring en ben tegelijkertijd nog aan het leren. Daarom kan ik je een gereduceerd tarief aanbieden, nl. € 50,- per gesprek (€ 60,50 incl. btw). Je ontvangt een digitale factuur aan het einde van iedere maand. Ben je jonger dan 30 jaar? Dan ben ik bereid mij tarief aan te passen voor wat voor jou haalbaar is.

Wie ben ik?
Marjoke Santman, getrouwd met Michiel, moeder van vier kinderen en twee schoonkinderen, werkzaam als medior in de gehandicaptenzorg en daarnaast deel van het leiderschapsteam van onze kerk. Ik heb altijd al hart gehad voor mensen en hun ontwikkeling. Nu wil ik naast mijn levenservaring ook een methodische manier van gespreksvoering inzetten. Ik ben empathisch, voel goed aan waar het écht om gaat en kan goed en (meestal) oordeelvrij luisteren.

Hoe je contact met mij krijgt?
Dat kan door het invullen van het contactformulier. Ik zie er naar uit je te ontmoeten!

NIEUWSBRIEF
ONTVANGEN?

Back To Top